NU ÄR DET KLART

Växjö kanotmaraton återuppstår i augusti. 
Tävlingen ingår i det öppna nordiska mästerskapet i maraton.

Loppen kommer att gå på Växjösjön med start och mål vid Kampen. 
Det var några år sedan vi körde Växjö kanotmaraton men nu är vi tillbaka med en ny satsning. När vi arrangerade maraton senast höll vi till i Helgasjön men numera kör man korta varv, ca 3,5 kilometer och fler lyft. Därför är Växjösjön med det här upplägget en utmärkt plast för ett sådant här arrangemang.  

Tid:               27 – 30 augusti 
Plats:            Kampen  

Vi räknar med att den stora krisen med Corona har avtagit betydligt i augusti, så att många Växjöbor får nöjet att beskåda en rafflande kanottävling på nära håll. 

Tävlingen är en öppen tävling där nordiska mästerskapet ingår.
Vi kommer att bjuda in till samtliga klasser, även motionslopp och para. 

Tävlingshelgen inleds på fredagen med Shorttrack. Detta är ett kortare lopp med försöksheat och final. Varje varv är ca 700 meter med ett lyft per varv. Juniorer och seniorer kör 3 varv med två lyft. Ungdomarna kör två varv med ett lyft. För deltagarna kan det liknas lite med skidornas sprinttävlingar där man kör mer än ett lopp under samma dag. Här handlar det taktiska spelet mycket om att i första hand få en bra placering i försöket och även att kunna disponera sina krafter till den avgörande finalen. Att känna sin kropp och samtidigt kunna hantera prestationen är något som vi träningsintresserade kommer att få se prov på.