Var finns vi?

Växjö Kanot Club är belägen vid Helgasjön i Evedal, Växjö – Europas grönaste stad med cirka 94 000 invånare. Växjö Kanot Club och Evedal ligger några kilometer norr om Växjö centrum. Det är tydligt skyltat från riksväg 37 och väldigt svårt att missa avtagsvägen oavsett om du kommer norr eller söder ifrån. 

Varför finns vi?

Växjö Kanot Club bildades 1963 och är en förening med ett stort fokus på kanotsporten. Tillsammas vill vi kunna njuta av sporten som rekreation eller som utmaning, träffa kompisar, tävla eller utvecklas som ledare. 

I dagsläget har klubben ca 300 medlemmar, vilka består av både aktiva tälvingspaddlare i alla åldrar och ett gäng turpaddlare som träffas regelbundet. Klubben jobbar hela tiden för att få fler aktiva inom kanotsporten, och en del i detta är vår träningsverksamhet, kanotskola, prova på tillfällen och paddelkurser på olika nivåer. 

Vår anläggning

Klubbhuset som ursprungligen är från 1700-talet har flyttats till nuvarande plats och inrymmer på bottenplan entré och två omklädningsrum med duschar och wc. På mellanplan finns mötesplats med bord, stolar, wc och pentry.  Övervåningen/loftet är klubbens gym med tre paddelmaskiner och diverse annan utrustning. I angränsade hus finns klubbens bastu och klubbens kanotlador. Totalt finns 152 kanotboxar i klubbens tre kanotlador. 116 av dessa kan hyras av medlemmar. 

För bilder se nedan:

Klubbens entré. Här finns information om klubbaktiviteter och vad som är på gång. 

Det finns två rymliga omklädningsrum med duschar och wc för herrar och damar i direkt anslutning till entrén.

På mellanplan finns mötesplats med bord, stolar, wc och pentry. 

Bakom sjöräddningens lokaler finns klubbens bastu. Bastun drivs med elaggraggat och tar ca 30 minuter att värma upp.

Särskilt Hyresavtal skall fyllas i. Vid planerad övernattning i klubbhuset ska Värends räddningstjänst informeras på tel nr: 76 65 00, detta för att kunna göra rätt prioritering vid eventuellt larm. Hyresavtalet gäller t.o.m kl.10 dagen därpå.

Särskilt Hyresavtal skall fyllas i. Vid planerad övernattning i klubbhuset ska Värends räddningstjänst informeras på tel nr: 76 65 00, detta för att kunna göra rätt prioritering vid eventuellt larm. Hyresavtalet gäller t.o.m kl.10 dagen därpå.

Framför klubbhuset finns klubbens kanotställ vilka används för packning och avtorkning av kanoter.

Klubben har 2 större plastbryggor för vår aktiva verksamhet. Det finns också en äldre träbrygga närmare Wilhelmshill som primärt används på vintern då ordinarie bryggor är upptagna.   

I angränsade hus finns klubbens bastu och klubbens kanotlador. Totalt finns 152 kanotboxar i klubbens tre kanotlador. 116 av dessa kan hyras av medlemmar.

Framför klubbhus och vid kajen finns två sittgrupper med bord, stolar och parasoll för de dagarna du aldrig riktigt vill gå hem

Klubben hyr också ett större förråd vid Wilhelmshill där vi förvarar övriga kanoter och utrustning. 

Paddelvatten

Paddelvatten i närheten av Växjö Kanot Club är många. Framförallt har vi Helgasjön, Toftasjön och Växjösjön. Men några mil bort finns även Åsnen – Sveriges senaste anlagda nationalpark. 

Nedan kan ni se en översiktskarta över Växjö med markeringar över kommunikationer och paddelstråk i området. 

Översiktskarta
  1.  Växjö Kanotklubb
  2. Paddelstråk Kronobergs slottsruin
  3. Paddelstråk Toftasjön
  4. Växjö Resecentrum
  5. Simhall och paddling Växjösjön
  6. Linnéuniversitet
  7. Paddling Räppe kanal
  8. Flygplats Småland Airport
Andra aktörer i närheten av klubben

Vid Evedal finns förutom Växjö Kanotklubb även en rad andra aktörer och aktiviteter. Bland annat finns Växjös största och mest populära badplats. Platsen Evedal har ett förflutet som flärdfull brunnsort. Idag är det en idyll under varma sommardagar där växjöbor flockas för att bada, äta glass och paddla.

I Evedal finns för närvarande Växjö Kanot Club, Friluftsfrämjandets kajaksektion, HSS (Hissö båtklubb), Sjöräddningen, Evedals Värdshus, Evedal Camping med vandrarhem, ett sommarkafé och Willhelmshil. Willhelmshill är en gammal residens bostad som numera kan hyras för konferens och bröllop. Huset är cirka 300 kvadratmeter stort. Det är handikappanpassat och lämpar sig för möten, föreläsningar och fester. Utöver dessa fasta aktörer finns det också en rad andra fristående aktörer under sommarhalvåret.

Aktuellt

För att få lite inblick över vad som hänt under åren har vi samlat alla nyheter gällande vår anläggning i följande arkiv.