Fortsätt paddla i höst!

Fortsätt paddla med Växjö kanotklubb i höst På alla klubbens medlemspaddlingar lånar medlemmar i VKC kostnadsfritt kanot och utrustning. Varje tur utgår ifrån klubbhuset i Evedal (om inte annat har angivits i beskrivningen). Kom gärna 10 minuter tidigare om ni inte har egen kajak, så ni har gott om tid att hinna ställa in fotstöd och komma i ordning innan vi ger oss av. Våtdräkt/torrdräkt rekommenderas när temperaturen i vattnet sjunker. Ombyte bör alltid medtas.  Anmälan görs på länken nedan eller genom att skicka ett mejl till friluftspaddling@vaxjokanot.com

Alla som anmäler intresse kommer bli tillagda i vårt system för vald(a) aktiviteter och kommer sedan motta en kallelse till aktiviteten året ut. Vi ledare uppskattar verkligen att ni anmäler intresse för att underlätta planering av aktiviteter. 
Söndagsturen Natursköna upplevelser av varierande svårighetsgrad
Nu är vi tillbaka med söndagsturen efter vårt sommaruppehåll! Varje söndag fram till det blir riktigt kallt i vattnet kommer vi försöka genomföra kortare eller längre turer av varierande svårighetsgrad runt och kring Helgasjön.  Perfekt för dig som varit med på kom-igång paddling och tagit gult paddelpass och nu vill pröva vingarna ytterligare.   
Dag                         Tid                      Till och med
Söndagar                09.00-11.00.        Året ut

Teknikträning Förberedande träning för dig som vill lära dig mer teknik 
På måndagar är det teknikträning mot paddelpassets gröna nivå, havskajak. Du får hjälp att använda rätt teknik för framåtpaddling, sveptag, bakåtpaddling, svänga m m. Bra för dig som vill delta i examination för grönt paddelpass och över. 

Datum                      Tid                       Till och med
Måndagar                 18.00-20.00          V.37 SUP i grupp 

För dig som hellre står och paddlar
Vill du fortsätta med stå upp paddling och utveckla teknik och balans? Då har du chans på måndagar med start 15:e augusti i Evedal. Lite längre tur om vädret tillåter, balansövningar och bastu som avslutning. Våtdräkt rekommenderas när temperaturer sjunker.

Datum                          Tid                       Datum
Måndagar                    18.00-20.00          15 augusti
Måndagar                    18.00-20.00          22 augusti

Kom-igång paddlingHar du en kompis som vill prova kanot? 
Kom-igång paddling är en aktivitet för nya och befintliga medlemmar i alla åldrar (från 16 år) med syftet att introducera nya medlemmar till grunderna i kajakpaddlining i Helgasjön men aktiviteten passar även medlemmar som vill njuta av en avkopplande kvällstur på torsdagar eller lära känna nya kanotister. 

OBS. Under slutet av augusti ändrar vi dag på kom-igång till onsdagar!

Dag                       Tid                             Datum
Torsdag                 19.00-21.30              11 augusti
Torsdag                 19.00-21.30              18 augusti
Torsdag                 17.30-20.00              24 augusti
Torsdag                 17.30-20.00              31 augusti
Torsdag                 17.30-20.00              7 september
Torsdag                 17.30-20.00              14 septem Onsdagspaddling

För dig som vill paddla på egen hand eller i grupp
Onsdagspaddling är en öppen aktivitet för dig som kostnadsfritt vill kunna låna kanot och utrustning för att paddla på egen hand, då hen saknar ett eget kanotavtal. Utmärkt tillfälle för dig som precis skaffat gult paddelpass och i lugn och ro vill testa olika klubbkajaker. 

Datum                       Tid                       Till och med
Onsdagar                   18.00-20.00              V.39 Träning i bassäng

Lär dig en lyckad roll eller öva dina färdigheter i en varm bassäng
För dig som vill fortsätta öva på din teknik efter ordinarie kanotsäsong tagit slut erbjuder Växjö Kanot Club kajakträning i bassäng med start v.41. Mer info kommer i separat utskick men om det låter intressant tveka inte att anmäla dig redan nu!

Datum                   Tid                            När?
Måndagar              18.00-20.30              Oktober-april