Vår klubbanläggning

Lägg till din rubriktext här

Vår anläggning

Klubbhuset som ursprungligen är från 1700-talet har flyttats till nuvarande plats och inrymmer på bottenplan entré och två omklädningsrum med duschar och wc. På mellanplan finns mötesplats med bord, stolar, wc och pentry.  Övervåningen/loftet är klubbens gym med tre paddelmaskiner och diverse annan utrustning.

I angränsade hus finns klubbens bastu och klubbens kanotlador. Totalt finns 177 kanotboxar i klubbens tre kanotlador. 116 av dessa kan hyras av medlemmar. För enkelt åtkomst till Helgasjön finns två större flytbryggor i direkt anslutning till klubbanläggningen och en mindre träbrygga närmare Willhelmshill. 

Var finns vi?

Växjö Kanot Club är belägen vid Helgasjön i Evedal, Växjö – Europas grönaste stad med cirka 94 000 invånare. Växjö Kanot Club och Evedal ligger några kilometer norr om Växjö centrum. Det är tydligt skyltat från riksväg 37 och väldigt svårt att missa avtagsvägen oavsett om du kommer norr eller söder ifrån. 

Andra aktörer i närheten av klubben

Vid Evedal finns förutom Växjö Kanotklubb även en rad andra aktörer och aktiviteter. Bland annat finns Växjös största och mest populära badplats. Platsen Evedal har ett förflutet som flärdfull brunnsort. Idag är det en idyll under varma sommardagar där växjöbor flockas för att bada, äta glass och paddla.