Friluftspaddling

Lägg till din rubriktext här

Friluftspaddling

Efter många år med olika namn har vi nu äntligen enats om att kalla inriktningen långfärd för Friluftspaddling. Syftet med klubbens nya inriktning, friluftspaddling, är att få fler att vilja upptäcka glädjen med att padda och att få fler att känna sig trygga och säkra i olika kanoter och förhållanden. Det är med andra ord ungefär samma upplägg som tidigare men med namnbytet vill vi tydliggöra en väldigt viktig skillnad, nämligen att det inte längre enbart handlar om turer med havskajaker utan om upptäcka glädjen med att paddla.

Aktuellt

Guldhäftet

Växjö kanot club säljer Guldhäftet Klubben säljer Guldhäftet som är ett digitalt medlemskap (app) där användaren får tillgång till över 150 st erbjudanden i Växjö eller Kalmar. Man sparar alltså

Börja paddla med Växjö Kanot Club

I Växjö Kanot Club finns många möjligheter för dig som vill paddla kanot. Vi erbjuder paddling för alla nivåer under (nästan) alla månader av året – i en rad olika typer av kanoter. 

Våra aktiviteter

Kolla gärna in vår aktivtetsguide för mer information om alla möjligheter ni har till att paddla med Växjö Kanot Club.

Vår utvecklingstrappa

I Växjö Kanot Club vill vi att du som ny medlem ska få möjlighet att utvecklas i din egen takt och därför har vi tagit fram ett unikt koncept – Växjö Kanot Clubs utvecklingstrappa.

Råd & tips inför paddelturen

Det ska var enkelt och kul att paddla. För att komma igång med sin paddling har vi därför samlat kort information kring grundläggande kunskap på ett och samma ställe. Se det som en kort introduktion i tekniktips, säkerhet och inspiration med mera.

Turförslag

För er som hellre vill paddla på egen hand har Växjö Kanot Club sammanställt en rad fina turer på Helgasjön. Det är allt ifrån våra vanliga medlemsrundor till lite längre dagsutflykter.

Utrustning

Det finns mycket att hålla reda på när du ska börjar paddla kanot. Här ger vi tips på hur du hittar utrustning som passar just dig och gör paddlingen till bästa möjliga upplevelse.

Paddelteknik

Det finns mycket att upptäcka och lära, med dessa grunder blir det både säkrare och roligare att paddla.

Uthyrning av kanoter

Som medlem kan du efter att ha genomfört en gul examination låna klubbkajaker och paddla när det passar dig. Med all utrustning som krävs för att känna dig säker på vattnet.

Blev du intresserad?

Isåfall ska du inte tveka att bli medlem