Barn & ungdomsverksamhet

Barn & ungdomsverksamhet


Växjö kanot Club har en bred och växande barn & ungdomsverksamhet. Hos oss kan du träna från det året man fyller 9 eller att man tryggt och säkert kan simma 200m.

Här träffar ni engagerade ledare, barn och ungdomar med målet att träna, umgås och hitta på roliga saker som gör att alla i klubben kan känna en trygghet och känslan av att ingå i en stor familj.

I dagsläget finns 3 träningsgrupper, dessa är till viss del baserade på ålder men även på kunskap och erfarenhet. Vi träna för övrigt ålders överskridande och killar och tjejer tränar tillsammans.

10-12 år + nybörjare
Gruppen tränar 2 ggr/veckan.
14-16 år
Gruppen tränar 3-4 ggr/vecka
18 år och uppåt.
Gruppen tränar 6 ggr/vecka

Man kanske tänker att kanot är en sport man utövar 6 veckor på sommaren när solen skiner och det är varmt och skönt i vattnet men så är inte fallet. Här nedan kan du läsa om ett år med kanot hos VKC


Ett år med kanot
oktober – april
Här ligger fokus på att bygga gruppen, skapa bra förutsättningar för att kunna ha skoj och att prestera bra på kommande tävlingssäsong. Detta görs genom uppbyggnad av grundfysik och kondition.
På vintersäsongen paddlar 14 år & uppåt så länge som det är isfritt. Sedan varvas träningen med paddelmaskin, löpning, styrketräning, simning och lite föreläsningar.
april – juni
Här kommer alla grupper ut på vattnet och vi drar ner på styrka/gym och fokuserar på paddling. Det är även här som vår tävlingssäsong börjar smyga i gång.
juni – september
Nu är det paddling, paddling, paddling och vi åker på tävlingar. Under sommaren har vi även vår nybörjar verksamhet
”Kanotskola”

Vi bygger vår träning på träningssystemet Paddelpower läs gärna mer om det på kanotförbundets hemsida Paddelpower

Vi har som mål att samtliga ska känna att man får utvecklas i sin egen takt och alltid ska känna sig som en viktig del av klubben och dess gemenskap.

SM i Örkelljunga 2019

Aktuellt