Parakanot

Parakanot i Växjö Kanot Club

Kanot är en utmärkt sport för personer med olika former av funktionsnedsättningar. Flera olika studier rekommenderar paddling och stakning som skonsamma och effektiva träningsformer som förbättrar kondition, styrka och balans. Dessutom visade träningen att den verkade positiv på viss form av nerv- och överbelastningsrelaterad smärta. Paddling resulterade också i positiva överförings effekter på vardagliga moment som rullstolskörning och förflyttning. 

Växjö Kanot Club har en parakanotgrupp som träffas 1 gång i veckan från maj till september, se kalendern. Här ligger fokus på att paddla och komma ut på vattnet och att ha en rolig och bra träning tillsammans. I gruppen ges det även utrymme för erfarenhetsutbyte och stöd utifrån sina specifika hjälp behov.

I dagsläget så jobbar vi med personer med rörelsenedsättning och synnedsättning.

Allteftersom denna del av verksamheten växer har vi förhoppningen att möjliggöra för en större satsning på parakanot. De som vill tävla, tränar tillsammans med klubbens ordinarie träningsgrupper med inriktning på tävling.

Titta gärna på denna korta film om hur vi har det hos oss – Välkommen till Växjökanot

Mer information om parakonot finns även på Kanotförbundets hemsida. Svenska kanotförbundet – parakanot


Parakanot – paddling för personer med funktionsvariationer – är en av Kanotförbundets alla grenar.

Förbättrad tillgänglighet 2022

Våren 2022 har klubben arbetat aktivt med att öka tillgängligheten i klubben. Vi har skaffat 2 nya bryggor med bra ramp och en med specialdel för att gå i/ur kajaken, vi har gjort ramp in i klubbhuset, vi har gjort mindre ändringar inomhus och vi har gjort plattsättning runt huset för att lättare kunna ta sig fram.

Brygga och specialdel
Ramp ner till de nya bryggorna
Rails för att underlätta i/ur-stigning från kanoten
Ny tillgänglighetsanpassad entré

Aktuellt

  • PARAPADDLING
    Bläddra gärna i denna ”tidning” 2 fina reportage om vår klubb och vår satsning parapaddling.

Kontakta oss

Är DU nyfiken på att börja paddla, har DU paddlat förut och vill återuppta din paddling, vill du veta om det skulle fungera för just dig, då är VÄLKOMMEN att kontakta oss.

Kontakta oss på: parakanot@vaxjokanot.com