Paddla med Växjö Kanot Club: En guide

Lägg till din rubriktext här

Paddla med Växjö Kanot Club: En guide

Eftersom våra aktiviteter planeras löpande under året kan många av de datum och tider som står att ändras. Vi rekommenderar därför att alltid kolla kalendern innan ni deltar på en aktivitet eller håller er uppdaterade genom att ladda ner Spond. I Spond finns alltid den senaste informationen.

För mer information och anmälan till aktiviter klicka på länken i tabellen. De aktiviteter som saknar länkar har för tillfället ingen beskrivning ännu. Men detta kommer! 

Kurser

Krav: Simkunnighet 200 meter

Klubben har ett stort kursutbud för dig som vill lära dig kajak eller utveckla din teknik för att delta på klubbens medlemsaktiviteter.

Barn & ungdomar

För barn som vill lära sig paddla rekommenderar vi klubbens kanotskola. Medlemskap ingår i somliga av kurserna. 

Vuxna

För vuxna erbjuder vi en rad olika kurser inom grenarna havskajak, SUP & roll. Du anmäler dig till kurserna genom att fylla i följande formulär. Medlemskap ingår i somliga av kurserna. Om du redan är medlem och går kursen får du ett avdrag med 450 kr.  

Havskajak

Havskajak är i särklass den vanligaste typen av kajak och är en bra startpunkt för dig som vill komma igång med paddling

SUP

Stand up paddling är en ny gren inom kanot där du står upp och paddlar

Roll

Roll passar dig som vill förbättra din rörlighet och känna dig tryggare med att välta med en kajak

Medlemspaddling

Krav: Gult paddelpass eller motsvarande dokumenterade kunskaper

För dig som är medlem och vill öva mer tillsammans med andra innan du börjar paddla på egen hand rekommenderar vi någon av våra medlemspaddlingar. Varje aktivitet utgår ifrån klubbhuset i Evedal (om inte annat har angivits i beskrivningen). Kom gärna 10 minuter tidigare om ni inte har egen kajak, så ni har gott om tid att hinna ställa in fotstöd och komma i ordning innan vi ger oss av. Ombyte bör alltid medtas

Barn & ungdomar

För barn & ungdomar erbjuder vi träning 6 dagar i veckan. Under sommaren paddlar vi i Helgasjön och på vintern tränar vi styrka och kondition i antingen klubbens gym eller närliggande gympasal. 

Vuxna

För vuxna erbjuder vi 2 gemensamma paddlingsturer i veckan. Vi åker också iväg på långturer till andra vatten och deltar på flera olika kanotträffar. 

Vuxna med funktonsnedsättning

För dig med funktionsnedsättning erbjuder vi varje tisdag under sommaren möjlighet att träna balans, styrka och kondition i och utanför kanot. 

Friluftsfrämjandets kajaksektion

För mer paddling kolla också in friluftsfrämjandets kajaksektion i Växjö. De har sin verksamhet vägg-i-vägg med klubben och erbjuder både turer och prova på för alla sorter som gillar kajakpaddling och friluftsliv. Om ni letar efter mer upplevelser och äventyr, ska ni inte tveka att bli medlemmar hos dem också. Tillsammans skapar vi en fantastisk bredd för alla som vill paddla kanot.

Säker & trygg förening

Alla ledare som håller i klubbens aktiviteter har klarat av klubbens grundkrav för att leda egna aktiviteter (I dessa ingår bland annat GSRT, HLR, grönt paddelpass och havskajakledarutbidlning 1 eller motstvarande)