Paddla med Växjö Kanot Club: En guide

Lägg till din rubriktext här

Paddla med Växjö Kanot Club: En guide

Eftersom våra aktiviteter planeras löpande under året kan många av de datum och tider som står att ändras. Vi rekommenderar därför att alltid kolla kalendern innan ni deltar på en aktivitet eller håller er uppdaterade genom att ladda ner Spond. I Spond finns alltid den senaste informationen.

För mer information och anmälan till aktiviter klicka på länken i tabellen. De aktiviteter som saknar länkar har för tillfället ingen beskrivning ännu. Men detta kommer! 

För nybörjaren

Krav: Simkunnig 200 meter

Var det längesen du satt i en kajak? Eller har du en kompis som vill prova paddling? Våra nybörjaraktiviteter är anpassade för dig som vill antingen vill testa hur det är att paddla eller för dig som vill introducera en kompis till kajakpaddling. 

För dig med paddelvana

Krav: Gult paddelpass eller motsvarande dokumenterade kunskaper

Om du känner dig trygg med att komma i- och ur en kanot men vill öva mer tillsammans med andra innan du börjar paddla på egen hand rekommenderar vi någon av våra medlemspaddlingar. Varje tur utgår ifrån klubbhuset i Evedal (om inte annat har angivits i beskrivningen). Kom gärna 10 minuter tidigare om ni inte har egen kajak, så ni har gott om tid att hinna ställa in fotstöd och komma i ordning innan vi ger oss av. Ombyte bör alltid medtas

För dig som vill fördjupa dig i teknik

Krav: Gult paddelpass och att du deltagit på minst 1 eller fler medlemspaddlingar. 

Om du vill utveckla din teknik- och känna dig tryggare och säkrare ensam eller tillsammans med andra rekommenderar vi någon av klubbens olika kurser.

OBS: Du kan enbart delta i dessa kurser om är medlem i Växjö kanotklubb! 

Friluftsfrämjandets kajaksektion

För mer paddling kolla också in friluftsfrämjandets kajaksektion i Växjö. De har sin verksamhet vägg-i-vägg med klubben och erbjuder både turer och prova på för alla sorter som gillar kajakpaddling och friluftsliv. Om ni letar efter mer upplevelser och äventyr, ska ni inte tveka att bli medlemmar hos dem också. Tillsammans skapar vi en fantastisk bredd för alla som vill paddla kanot.

Säker & trygg förening

Alla ledare som håller i klubbens aktiviteter har klarat av klubbens grundkrav för att leda egna aktiviteter (I dessa ingår bland annat GSRT, HLR, grönt paddelpass och havskajakledarutbidlning 1 eller motstvarande)