Vem kan nyttja klubbens kanoter

Vi har ingen privat uthyrning. Det är enbart medlemmar som kan låna våra kanoter. Men vid förfrågan kan vi arrangera privat pröva på i Helgasjön för privatpersoner/ mindre grupper. 

Nedan har vi sammanställt vad som gäller för lån av kanoter/SUP. 

Du kan enbart låna kanoter under deltagande på prova på.
OBS. Kräver att du är bokförd på en svensk adress. 

Vi kan arrangera en privat prova på. Max 10 personer. Vid privat prova på kostar det 300:- /person. Kontakta info@vaxjokanot.com för att göra en bokning.

Du kan delta på prova på.

Du har full tillgång till klubbens kajaker och all den utrustning som krävs för en paddeltur men enbart under organiserade aktiviteter.

Hela familjen har full tillgång till klubbens kajaker och all den utrustning som krävs för en paddeltur men enbart under organiserade aktiviteter.

Du har full tillgång till klubbens kajaker och all utrustning som krävs för en paddeltur, så länge ingen annan aktivitet pågår.

Hela familjen har full tillgång till klubbens kajaker och all utrustning utan extra kostnad, så länge ingen annan aktivitet pågår.

Vilka typer av kanoter kan man låna?

De flesta av våra uthyrningskanoter är av följande tre typer. 

Havskajak

7 st glasfiber
5 st plast

En lekful och lättstyrd kanot med enbart skädda för teknikträning och längre turer

Motionskanot

15 st glasfiber

En snabb och lätt roderstyd kanot för kortare träningspass

Surfski

1 st glasfiber
2 st plast

Surfski är en modern och sportig kajak som används för surf i vågor

För dig som hellre står och paddlar

Under de senaste åren har vi breddat vår verksamhet och idag erbjuder vi också uthyrning inom SUP, polo och tvåmanskanoter

SUP

4 st uppblåsbara
1 st glasfiber

SUP är en bräda där man står och paddlar med en enbladig paddel. Otroligt roligt och bra träning för hela kroppen – oavsett om du paddlar för rekreation, avkoppling eller motion 

Polo

12 st plast

En lekful kanot för teknikträning i simhall och forsar

Tvåmana

2 st glasfiber

En stabil och säker kanot för dig med familj, hund eller mycket packning.

FAQ

Om du har fler frågor angående lån av kanoter får du gärna höra av dig annars rekommenderar vi att läsa följande frågor och svar. 

Nej, men du måste ha tillgång till en tagg med rätt programmering eller en kompis med tagg så du kan komma in i våra lador där klubbkajakerna finns. Du skaffar en tagg genom att betala för någon av våra tilläggstjänster. 

*Vid lån av kanoter utan kajakpass behöver du dock betala en mindre avgift per gång. Se kostnad längre ner. 

Om du inte har ett kajakpass och lånar en klubbkanot är kostnaden 100 kr per dag / 50 kr om du bara vill pröva. Du betalar avgiften genom att swisha direkt till klubben eller scanna QR koden ”lån av klubbkajak” på anslagstavlan i entrén. Systemet bygger helt och hållet på förtroende. 

Ett kajakpass är en av våra tilläggstjänster du kan skaffa efter att du har gått vår kurs gul examination. Du kan läsa mer om kajakpass och våra övriga tilläggstjänster här. 

För att säkerställa att alla som lånar kajaker besitter adekvat kunskap för hur en kajak ska hanteras både på land och i vattnet har vi satt som krav att alla som vill skaffa vår tilläggstjänst kajakpass ska ha genomfört kursen gul examination eller ha gått kursen inom de senaste två åren eller ha motsvarande dokumenterade eller uppvisade kunskaper. Anmälan till klubbens kurs gul examination kan du göra här. I ett kajakpass ingår lån av kajak, kapell, flytväst samt paddel.

*Alla som genomför kursen gul examination erhåller 50% rabatt på kostnaden för kajakpass (1000 kr) under första året. 

Alla medlemmar med egen tagg som har en kompis eller familjemedlem som vill prova på att padda får låna utrustning till hen på sin tilläggstjänst dock max 2 grr/kompis. Är din kompis under 18 år utgår begränsning om max 2 grr/kompis.

12 timmar. Om ni önskar använda kajaker för en längre tur, såsom övernattning vill vi alltid att ni meddelar styrelsen om detta, så vi har information om var ni befinner er utifall något skulle hända.

OBS! Om en kanot är trasig eller det uppkommer några skador på kajaken under turen vill vi gärna att ni anmäler skadan till styrelsen på info@vaxjokanot.com efter turen

Har du fler frågor?