Uthyrning av kanoter

Lägg till din rubriktext här

Uthyrning av kanoter

Vi har ingen privat uthyrning. Det är enbart under våra prova på tillfällen och medlemmar med en tilläggstjänst som kan låna våra kanoter. Men vid förfrågan kan vi arrangera privat pröva på i Helgasjön för organisationer/företag. 

Vad gäller vid lån av klubbkanoter

Nedan har vi sammanställt vad som gäller för lån av kanoter/SUP.

  • Medlem
  • Ej medlem
  • Organisation
MedlemEj medlemOrganisation
500 kr
/år
1000 kr
/år
1500 kr
/år
Privat prova på
Vi kan arrangera en privat prova på. Max 10 personer. Vid privat prova på kostar det 500:- /person. Kontakta info@vaxjokanot.com för att göra en bokning.
Prova på
På onsdagkvällar från maj till september arrangerar vi prova på. Då kan alla som vill lära sig paddla delta och prova klubbens kanoter.
Lån av klubbkanoter
En medlem behöver ha tilläggstjänsten kajakpass eller klubbpass
AnsökAnsökAnsök

Vilka typer av kanoter kan man låna?

Vi har en rad olika typer av kanoter både för dig som vill paddla långfärd och dig som bara vill motionspaddla eller leka i vågor. 

Havskajak

7 st glasfiber
5 st plast

En lekful och lättstyrd kanot med enbart skädda för teknikträning och längre turer

Motionskanot

15 st glasfiber

En snabb och lätt roderstyd kanot för kortare träningspass

Surfski

1 st glasfiber
2 st plast

Surfski är en modern och sportig kajak som används för surf i vågor

Tvåmana

2 st glasfiber

En stabil och säker kanot för dig med familj, hund eller mycket packning.

SUP

4 st uppblåsbara
1 st glasfiber

SUP är en bräda där man står och paddlar med en enbladig paddel. Otroligt roligt och bra träning för hela kroppen – oavsett om du paddlar för rekreation, avkoppling eller motion 

Polo

12 st plast

En lekful kanot för teknikträning i simhall och forsar

Vanliga frågor gällande lån av klubbkanoter

Om du har fler frågor angående lån av kanoter får du gärna höra av dig annars rekommenderar vi att läsa följande frågor och svar. 

Orsaken varför vi har valt att inte tillåta privat uthyrning av kanoter är på grund av att vi varken kan bemanna en uthyrning eller ha personal att kontinuerligt laga trasiga kanoter. 

Nej, men du måste ha tillgång till en tagg med rätt programmering eller en kompis med tagg så du kan komma in i våra lador där klubbkajakerna finns. Du skaffar en tagg genom att betala för någon av våra tilläggstjänster. 

*Vid lån av kanoter utan kajakpass behöver du dock betala en mindre avgift per gång. Se kostnad längre ner. 

Om du inte har ett kajakpass och lånar en klubbkanot är kostnaden 100 kr per dag / 50 kr om du bara vill pröva. Du betalar avgiften genom att swisha direkt till klubben eller scanna QR koden ”lån av klubbkajak” på anslagstavlan i entrén. Systemet bygger helt och hållet på förtroende. 

Ett kajakpass är en av våra tilläggstjänster du kan skaffa efter att du har gått vår kurs gul examination. Du kan läsa mer om kajakpass och våra övriga tilläggstjänster här

För att säkerställa att alla som lånar kajaker besitter adekvat kunskap för hur en kajak ska hanteras både på land och i vattnet har vi satt som krav att alla som vill skaffa vår tilläggstjänst kajakpass ska ha genomfört kursen gul examination eller ha gått kursen inom de senaste två åren eller ha motsvarande dokumenterade eller uppvisade kunskaper. Anmälan till klubbens kurs gul examination kan du göra här. I ett kajakpass ingår lån av kajak, kapell, flytväst samt paddel.

*Alla som genomför kursen gul examination erhåller 50% rabatt på kostnaden för kajakpass (1000 kr) under första året

12 timmar. Om ni önskar använda kajaker för en längre tur, såsom övernattning vill vi alltid att ni meddelar styrelsen om detta, så vi har information om var ni befinner er utifall något skulle hända.

Har du fler frågor?