Motionskanoter

Lägg till din rubriktext här

Motionskanoter

Kajaker som är tänkta att användas på kortare turer. De är lätta och snabba men inte så ranka som tävlingskajaker. De erbjuder en betydligt bättre sittställning än havskajaker och möjliggör paddling med hela kroppen. Alla motionskajaker styrs med underliggande profilroder och fotpinne. Klubben har en rad olika motionskajaker för alla preferenser och erfarenhetsnivåer.

Är motionskanoter ranka?

En smal kajak (vattenlinjebredd kring 45-50 cm) kommer att kännas rank och det krävs en hel del träning innan tryggheten infinner sig. Men även en hopplöst rank kajak kan bli trygg med övning, men det krävs mycket övning och kanske ideliga bad för att komma dit. Ett bra tips för dig som vill komma igång med motionskanot är att tidigt börja öva olika typer av låga stöd för att bli mer bekväm i smalare kajaker.

Stabilitet anges i skalan 5 (mest stabil) till 1 (mest rank). 

Klubbens motionskanoter