SUP

Lägg till din rubriktext här

SUP

Standup paddleboarding (SUP) är en vattensport som kommer från surfing med moderna rötter på Hawaii. SUP är en otroligt häftig sport som passar alla åldrar och aktivitetsnivåer på grund av dess enkelhet att lära sig. I SUP står man på brädor som flyter på vattnet och använder en paddel för att driva sig genom vattnet. Bortsett från den avkopplande naturen med att flyta på vattnet är stand up paddleboarding väldigt populärt på grund av dess otroliga mångsidighet. En SUP bräda kan användas till så mycket mer än bara paddling.

Har storleken betydelse?

I praktiken, ju längre och smalare din bräda är, kan du förvänta dig att den blir snabbare. Smala brädor är vanligtvis för mer erfarna paddlare eftersom de äventyrar stabiliteten för hastighet och manöver. I denna kategori kan du hitta racing paddleboards eller touring som ofta är mer än 12 fot långa. De kortare och smala brädorna erbjuder dock mer smidighet och lyhördhet i vågor.

Å andra sidan har du de rundare, bredare brädorna som är mer mångsidiga och stödjer alla typer av aktiviteter som smidig paddling, fiske, yoga och övningar, och de är utmärkta för förstagångspaddlare.

Klubbens SUP brädor