— Denna sida är under uppbyggnad. —

Därför fungerar inte länkarna just nu

En blöt kvällstur i slutet på augusti

Börja paddla med Växjö Kanot Club

Var det längesen du satt i en kajak eller har du aldrig provat kajak tidigare? I Växjö Kanot Club finns många möjligheter för dig som vill paddla kajak. Vi erbjuder paddling för alla nivåer under (nästan) alla årstider. Så häng på. Vi hjälper dig att utvecklas som kanotist! 

Läs gärna friluftspaddla med Växjö Kanotklubb – en guide för mer information om alla möjligheter ni har till att upptäcka glädjen med att paddla.


Paddelpasset

Inom klubben arbetar vi med Svenska kanotförbundets system paddelpasset. Detta innebär att alla våra aktiviteter är graderade utifrån nivåerna vit, gul, grön och blå. Genom att anpassa vår verksamhet till Svenska kanotförbundets system paddelpasset är vi väl synkade med såväl nationella som internationella möjligheter till utbildningar och certifieringar, så ta steget in i VKCs utvecklingstrappa, sedan är möjligheterna för dig mycket omfattande. För närvarande erbjuder vi kurser på paddelpassets vita, gula och gröna nivå. I framtiden hoppas vi kunna erbjuda ännu fler nivåer. Låter det intressant? Läs mer om klubbens utvecklingstrappa här eller gå direkt till respektive sida nedan.

Vit nivå

Gul nivå

Grön nivå


Vill du paddla på egen hand?

För dig som hellre paddlar på egen hand eller behöver lite tips innan du vill ta steget att gå en kurs eller hänga med på medlemspaddling rekommenderar vi följande sidor.

Tips på teknik

På de här sidorna finner du länkar och matnyttigt som lär dig paddlingens grunder, det viktigaste om säkerheten och förhoppningsvis också såväl stöd som eskimosvängen.  Försök inte lära er allt på en gång utan fokusera på en sak i taget och försök att ha roligt, och njut! Lära sig gör man bäst genom att paddla ofta och mycket!

Tips på turer

För er som hellre vill paddla på egen hand har Växjö Kanot Club sammanställt en rad fina turer på Helgasjön. Det är allt ifrån våra vanliga medlemsrundor till lite längre dagsutflykter.