Läs mer

Om oss

Växjö Kanot Club bildades 1963 och är en liten förening belägen vid Helgasjön i vackra Evedal, Växjö där klubben har sin aktiva verksamhet. All verksamhet i klubben sker på frivillig basis och vi sätter stort värde på medlemmar som är villiga att engagera sig i verksamheten på olika sätt, t ex genom att hjälpa till att vårda vår utrustning, stötta ungdomarna i deras träning eller att vara behjälplig vid träning och prova på-tillfällen. Vår verksamhetside är att erbjuda alla simkunniga, som vill lära sig kanot möjligheter till träning, tävling & kunskap i en skön gemenskap.

Vår verksamhet

Klubben har det mesta vad gäller aktiviteter inom kanotsport, både för dig med god paddelvana och för dig som vill börja med kanot. Via någon av våra tre inriktningar finns det många möjligheter för dig som är barn, vuxen eller senior att hitta en kanotupplevelse som passar just dig.

Friluftspaddling

Tillsammans upptäcker vi glädjen med att paddla och övar på att bli säkrare och tryggare i olika typer av kanoter och förhållanden.

Tävlingspaddling

Tillsammans jobbar vi mer aktivt med puls och styrka och åker på läger och tävlingar.

Parakanot

Tillsammans trotsar vi fördomar och visar världen att kanot är en sport som passar alla.

Fråga

Varför börja paddla?

Det finns många skäl till att börja paddla. Dessa är våra fyra skäl

Att paddla kajak är att ha bra balans. Balansen övar du upp förvånansvärt snabbt. Börja paddla i en kajak som känns säker och stabil. Med lite övning särskilt när du stiger i och ur lär du dig snabbt uppleva din kajak som komfortabel och lätthanterlig.

Många svenskar har ofta inte upplevt natur- och kulturlandskapet ur ett sjöperspektiv ens i sin nära omgivning. Fågellivet och de ljusa sommarnätternas släpljus över stilla vatten blir starka och minnesvärda upplevelser.

När du paddlar kajak stärker du din kropp. Du tränar stora muskelgrupper och får både bättre kondition och styrka. Inte bara armar och axlar utan även rygg- och magmuskulatur kommer i arbete

Att paddla i blåst eller hålla balanserad och stabil kurs i svall kräver fysisk och mental styrka samt en hel del teknik. När det gäller paddlingsteknik och den mentala styrkan så finns det bara ett sätt: öva, öva, och åter öva. Ta hjälp av kunniga personer och lär dig grunderna.

Övrig verksamhet

Utöver att erbjuda träning, tävling & kunskap inom kanotsporten erbjuder vi också en rad andra tjänster.

Vinterbad & bastu

Som medlem och med tilläggstjänsten klubbpass har du alltid tillgäng till klubbens bastu och omklädningsrum oavsett tid på dygnet.

Kanotförvaring

Behöver du plats för din kanot? Som medlem i VKC har du möjlighet att ansöka om en plats för din privata kanot i våra lador.

Uthyrning av klubbhus

Letar ni efter en lokal för er nästa kick-off?Företag/organisationer kan hyra klubbens anläggning för mindre fester eller sammankomster

Uthyrning av kanoter

Som medlem kan du efter att ha genomfört en gul examination låna klubbkajaker och paddla när det passar dig. Med all utrustning som krävs för att känna dig säker på vattnet.

Hur kan vi hjälpa dig uppnå din paddlingsdröm?

Om du blev intresserad av paddling tveka inte att bli medlem