Spontan paddling

Lägg till din rubriktext här

Skapa din egna aktivitet

Om du har svårt att hänga med på någon av våra planerade aktiviteter rekommenderar vi dig att gå med i Spond.

I Spond har du alla möjligheter att hitta paddelsälskap de dagarna det passar dig! Ofta är det alltid någon som har tid och hänga med på en tur när solen skiner. 

Innan du läser vidare vill vi också förtydliga att denna guide är anpassad för dig som använder Spond i mobilen. 

OBS.
För att kunna skapa egna aktiviteter i Spond behöver du vara medlem och antingen ha tilläggstjänsten kajakpass eller klubbpass. 

Börja med att logga in

För att skapa en egen aktivitet för dig och dina kompisar behöver du vara inloggad i Spond och ha adminstratörsrollen tilläggstjänst. 

(Alla som innehar en tagg får automatiskt adminstratörsrollen tilläggstjänst, men om du skulle sakna behörigheten kan du kontakta en admin i appen.) 

För att kontrollera vilken behörighet du har går du in under inställningar. Du hittar dina settings längst upp i västra hörnet (din avatar symbol). Under inställningar väljer du alternativet gruppmedlemskap > friluftspaddling.

Under rubriken adminstratörsroll ska det stå tilläggstjänstHur gör jag?

När du har bekräftat att du har den behörighet som krävs för att skapa egna aktiviteter behöver du bara följa följande steg för att komma igång! Klicka på plustecknet i din startskärm eller alternativet events om (du använder webversionen av Spond) 

Välj gruppen friluftspaddlingHär kan du välja om du vill skapa ett återkommande event eller enstaka. 


Här är det viktigt att du väljer alternativet En eller flera undergrupper annars kommer aktiviteten ses av alla grupper!
Välj undergruppen egen aktivitet. 
Välj vilka som ska få delta. Det är enbart de som du bjuder in som kommer se aktiviteten i Spond. Aktiviteten kommer vara dold för övriga. 

OBS. Om du vill bjuda in deltagare utanför Spond kan du göra detta efter att aktiviteten blivit skapat. Se steg 9. Ge aktiviteten en rubrik, beskrivning och datum. 

Under visa fler inställningar är det också viktigt att notera att alternativet synlighet för event är satt till synligt enbart för inbjudna. 
Efter att du skapat din alldeles egna aktivitet kan du lägga till övriga utanför Spond. Detta gör du genom att klicka på avataren i högra hörnet och alternativet kontakt e-post / telefon

Kommentarer är en jättebra funktion inför varje aktivitet för att planera och organisera turen. 


Innan avfärd är det rekommenderat att ni läser klubbens säkerhetskrav och kunskapskrav för kom ihåg att det är ni som medlem som är ansvarig för att ingen olycka sker! 

Det är också rekommenderat att ni läser klubbens villkor för lån av klubbkajaker om ni tar med kompisar (som ännu inte blivit medlemmar i klubben). Ni hittar dessa villkor längst ner på sidan Uthyrning av kanoter

Frågor & svar

Om ni har några frågor om spontan paddling får ni gärna kontakta en admin i appen eller läsa nedanstående FAQ. 

Det enda som händer är att de medlemmar som är tillagda i den gruppen kommer kunna se din aktivitet i sin hemskärm, och skicka meddelande angående aktiviteten. 

För att undvika förvirring för nya medlemmar ser vi gärna att ni undviker att göra detta misstag. 

Nej, egna aktiviteter som skapas i Spond kommer inte synas på klubbens hemsida. Det är enbart organiserade aktiviteter som syns där. 

Alla som du bjudit in via Spond kommer kunna delta på din aktivitet. Du kan också bjuda in övriga efter att aktiviteten blivit skapad (se steg 9 ovan). 

Tänk på att du är personligt ansvarig för kanoter & säkerheten när du skapar egna aktiviteter så om du inte har genomfört någon grundläggande säkerhetskurs kanske du ska nöja dig med att paddla i sällskap med de du känner.