Vad är Spond?

Lägg till din rubriktext här

Spond

Vad är Spond?

-Spond- kommer från latinet, där det har betydelsen ”löfte; löfte.

Spond är klubbens nya helhetslösning för kommunikation, anmälan och betalning.

Med Spond hoppas vi i Växjö kanotklubb göra det både roligare och lättare att delta och utvecklas som kanotist. 

Gå med i Spond genom att fylla i följande formulär

Varför ska jag skaffa Spond?

Om du vill vara säker på att få en plats på någon av klubbens paddlingar och inte missa de senaste nyheterna eller ändringar gällande plats eller datum för aktiviteter rekommenderar vi verkligen alla att skaffa Spond.

Det går givetvis bra att anmäla intresse via e-post eller direkt dyka upp på plats inför en viss aktivitet, men om antalet deltagare vid ett enstaka tillfälle skulle överstiga vårt maxtak kommer de som anmält sig via Spond ha företräde. 

Du gör också oss ledare en stor tjänst genom att skaffa Spond. Då denna app underlättar väldigt mycket för oss ledare vad gäller närvaro, kommunikation och organisation av aktiviteter 🤙

Om detta inte är tillräckligt för att övertyga dig om att skaffa Spond har vi summerat alla fördelar (vi har kommit på hittills) nedan:

Hur fungerar Spond?

När du registrerat dig och laddat ner appen (finns även i webversion) kommer en administratör bjuda in dig till olika undergrupper i Spond.

Vilka grupper du får en inbjudan till beror på dina val i inbjudningsformuläret och vilka kunskapskrav du uppnått. Om du t.ex är en ny användare kommer du enbart ha tillgång till våra öppna undergrupper som prova på men allteftersom du deltar och klättrar i vår utvecklingstrappa kommer du bli tillagd till fler undergrupper (och mer aktiviteter).

Ni kan läsa mer om våra kunskapskrav för olika aktiviteter i klubbens Utvecklingstrappa.

I nuläget har vi 17 aktiva undergrupper inom gruppen friluftspaddling. Varje undergrupp administreras av en eller flera ledare i Växjö Kanot Club.

NI kan läsa mer om alla undergrupper i vår Paddla med Växjö Kanotklubb: En guide för 2023

Frågor & svar

Om du har några frågor om hur det fungerar med grupper eller Spond kan du mejla friluftspaddling@vaxjokanot.com 
eller kontakta en admin i appen.

Du kan också läsa sektionen nedan:

Saknar du en Smartphone eller inte vill ladda ner Spond till din telefon går det bra att anmäla intresse via mejl eller direkt dyka upp på plats, men om antalet deltagare vid ett enstaka tillfälle skulle överstiga vårt maxtak kommer de som anmält sig via Spond ha företräde. 

I början kommer du enbart ha tillgång till våra öppna grupper som prova på men allteftersom du klättrar i vår utvecklingstrappa kommer du bli tillagd till fler undergrupper (och mer aktiviteter). Ni kan läsa mer om våra kunskapskrav för olika aktiviteter i klubbens utvecklingstrappa.

Om du saknar en viss aktivitet i appen kan du alltid kontakta en admin och be de lägga till dig till en specifik grupp förutsatt att du uppfyller kraven. Du kan också välja att fylla i formuläret igen.

Du kan för närvarande inte lämna en undergrupp på egen hand utan måste be en admin om att bli borttagen. Men däremot kan du stoppa notiser från olika grupper genom att välja alternativet ”stoppa push notiser för denna typ av aktivitet” genom att klicka på alternativet mer för aktiviteten.

Om ni inte längre vill motta inbjudningar i Spond kan ni stoppa push notiserna genom att välja alternativet ”stoppa push notiser för denna typ av aktivitet” genom att klicka på alternativet mer för aktiviteten. Du kan dock inte stoppa chatnotiser utan att lämna den specifika undergruppen.

Alla som är medlemmar i Växjö Kanot Club och har tilläggstjänsten kajakpass eller klubbpass kan använda Spond för att skapa privata paddlingar i Spond. Läs mer hur du skapar egna events på följande sida

Ja. Du kan synkronisera aktiviteter till din privata kalender om du har Spond. Klicka på din ikon längst upp till vänster och scrolla ner till alternativet inställningar för kalender. Spond kan synkronisera med både Ical (IOS) och Google Kalender (Android). Du kan också skapa påminnelser för de aktiviteter du anmält intresse till. 

För kurser som gul examination & övriga betalar man direkt i Spond i samband med anmälan. För övriga paddlingar som prova på betalar man i samband med deltagande på aktiviten med Swish.